Втори провал на обществената поръчка за строителството на тунел „Железница” на АМ „Струма” за 250 000 лв., АПИ: Има нови изисквания, предстои рестартиране в най-кратък срок

 

Обществената поръчка за проектиране и строителство на тунел „Железница” на АМ „Струма” бе прекратена след забележки на Агенцията по обществени поръчки, Агенция „Пътна инфраструктура”. Поръчката е на стойност 250 хил. лева и е с три обособени позиции. Парите идват от Европа. Това е втората тръжна процедура за „Железница“. Причината е в променени критерии за избор на изпълнителите и на изискванията, които трябва да покрият. Срокът за обжалване на решението за прекратяване е 10 календарни дни, съобщават от агенцията.

АПИ има готовност веднага след влизане в сила на решението за прекратяване на поръчката да започне провеждането на нова процедура за проектиране и строителство на тунел „Железница”. „Извършените промени в документацията на обществената поръчка бяха наложителни и извършени в допустимия срок по закон. Агенцията по обществени поръчки е счела, че те ще променят първоначално обявените условия пред участниците и поради тази причина е необходимо да прекратим процедурата и да я стартираме наново с вече нанесените корекции. АПИ като възложител отчита факта, че забавянето в рамките на две седмици е допустимо при реализацията на проекта, в сравнение с възможна корекция за сметка на държавния бюджет”, коментира председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов.