Saturday, May 4, 2024
HomeРегионСанданскиВтори провал на обществената поръчка за строителството на тунел „Железница" на АМ...

Втори провал на обществената поръчка за строителството на тунел „Железница” на АМ „Струма” за 250 000 лв., АПИ: Има нови изисквания, предстои рестартиране в най-кратък срок

 

Обществената поръчка за проектиране и строителство на тунел „Железница” на АМ „Струма” бе прекратена след забележки на Агенцията по обществени поръчки, Агенция „Пътна инфраструктура”. Поръчката е на стойност 250 хил. лева и е с три обособени позиции. Парите идват от Европа. Това е втората тръжна процедура за „Железница“. Причината е в променени критерии за избор на изпълнителите и на изискванията, които трябва да покрият. Срокът за обжалване на решението за прекратяване е 10 календарни дни, съобщават от агенцията.

АПИ има готовност веднага след влизане в сила на решението за прекратяване на поръчката да започне провеждането на нова процедура за проектиране и строителство на тунел „Железница”. „Извършените промени в документацията на обществената поръчка бяха наложителни и извършени в допустимия срок по закон. Агенцията по обществени поръчки е счела, че те ще променят първоначално обявените условия пред участниците и поради тази причина е необходимо да прекратим процедурата и да я стартираме наново с вече нанесените корекции. АПИ като възложител отчита факта, че забавянето в рамките на две седмици е допустимо при реализацията на проекта, в сравнение с възможна корекция за сметка на държавния бюджет”, коментира председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular