Дете се нагълта с прах за пране, баща му преби медицинска сестра

Инцидентът е станал в болницата „Св. Георги”.

 

Момченце на година и половина погълна една лъжица прах за пране и бащата си го изкара на дежурната медицинска сестра, като започна да я души, удря и рита. Насилникът е в ареста за 72 часа, пише “Марица”.

Очаква се Районна прокуратура – Пловдив да реши дали да поиска от съда да го остави зад решетките. Има и вариант да се стигне до постигане на споразумение. За насилието над медицински работници Наказателният кодекс предвижда от 1 до 5 години затвор.

След като погълнало перилния препарат, детето започнало да повръща и било закарано от родителите си в Спешното детско отделение на УМБАЛ „Св. Георги” на бул. “Васил Априлов”.

Момчето било прегледано и било установено, че няма опасност за живота му.

Бащата Васил Сотиров, който е от Куклен, обаче решил да го заведе на преглед и в частна болница. Оттам му обяснили, че случаят не е за тях, и семейството се върнало в „Св. Георги”.

Детето било включено на системи, а на родителите било обяснено, че трябва да изчакат в коридора. Бащата напирал да влезе в стаята и в един момент дежурната сестра на име Мария му казала, че трябва да престане на чука на вратата на спешния кабинет, защото там преглеждат други деца.

Мъжът се вбесил и се нахвърлил върху нея. Съдебномедицинската експертиза не е готова, но на този етап се счита, че той й е нанесъл леки телесни повреди.