Борисов: Трябва дисциплина на пътя, не можем да сложим на всяка пресечка полицай

Бойко Борисов присъства на откриване на разширение на производствен корпус на завод в Червен бряг

Исках да видя ”Бета”, но го съсипаха, каза премиерът на откриване на разширение на производствен корпус на австрийски завод в индустриалната зона на Червен бряг

 

Трябва да осъзнаваме като нация, че на пътя всеки иска да се придвижи до някъде, а не да загине. Пътищата са осеяни с паметници на такива.

Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриване на разширение на производствен корпус за заваряване на стоманени компоненти на австрийски завод в индустриалната зона на Червен бряг.

На въпрос да ли са необходими законодателни промени за взаимодействието с полицията, министър-председателят отговори:

„Закони много имаме, просто трябва да се изпълняват и всеки да работи с душа. Ето сега от София дотук на всеки 100 метра са помлени мантинелите. Какво ли не се изговори, какво ли не се направи? Кара се безобразно. И санкции, и коли изкарахме, снимки има, налагат се глоби, свалят се номера. Това, ако не го осъзнаем ние… Знаете ли колко паметници има по пътищата? Може всеки да не се прибере“.

Той подчерта, че не може да се сложи на всяка пресечка полицай.

“Не може във всяко нещо да сложиш полицай. Нали всички ние от джоба си плащаме за това като данъкоплатци. Просто дисциплина трябва”, каза още Борисов.

Попитан за взаимодействието между местната власт и полицията, той коментира, че са назначени 1000 нови служители.

„Доста напредват и по плановете и възстановяването на техниката. Виждате в Търговище един месец ни трябваше да хванем тези, дето бяха били възрастните, а то се оказа, че е внукът. Колкото повече инвестиции се правят, толкова повече се въздига и градът, и регионът. Най-ценното за една държава, е когато има производство и индустрия. Когато е близо 100% взаимност, това е печалба за държавата“, заяви премиерът.

„Готвим за Плевен една голяма инвестиция, но обичам, когато е готово, да го покажа. Като минат изборите в Германия, ще дойдем.” Това каза още премиерът Бойко Борисов на откриването на разширение на производствен корпус в Червен бряг.

Разширението е на площ от 11 хил. кв. м и е направено с инвестиции от 7 млн. евро. Предвижда се ръст на производствения капацитет с 30 на сто и на работните места с около 100.

„Първо искам да поздравя директорите, австрийската компания, строителите, кмета за това, че на неговата територия се развива такъв голям завод. Близо 50 млн. лв. е инвестицията. След като те имат един завод в Ямболско, много са доволни от България, от работата на хората, сме ги упътвали насам и за радост вече е факт – не първа копка, а готов завод. В тази фирма работят около 100 човека в България. Да се надяваме, че това е и пътят за повишаване на доходите. С работа се повишават доходите“, коментира Борисов. По думите му стабилността, ниските данъци, изграждането на инфраструктурата дават възможност да се развива и този регион.

„По автомагистрала „Хемус“ по 6 камиона на ден с готова продукция се изнася само от тук. Много ми се искаше да дойда да видя военния завод „Бета“ в Червен бряг защо той е разрушен на времето. Сега ще се налага да купуваме от чужбина скъпи верижни машини за армията, вместо да си ги произвеждаме тук. Поне се уплътнява сега бившият завод с новите халета, с новите инвестиции, така че за Червен бряг да има работни места“, допълни премиерът.