Деца от училището и детската градина в Сапарева баня гостуваха в градската библиотека по повод Националната седмица на четенето: Йорданка Нешева представи електронната книжка на четвъртокласничките Рая Милтенова и Виктория Димитрова, запозна учениците с правилата

Йорданка Нешева представи книжката "Приключенията на Ноа" на Рая Милтенова и Виктория Димитрова.

 

Ученици от курорта гостуваха на библиотеката.

По повод Националната седмица на четенето гости на градската библиотека в Сапарева баня бяха деца от детска градина “Св. Анна” и учениците от СУ “Христо Ботев”, съобщиха от общинския пресцентър. Националната кампания се организира от Министерството на образованието и науката с цел повишаване на мотивацията на децата и учениците да четат художествена и научна литература. Тя преминава с различни по вид инициативи на територията на цялата страна – маратон на четенето, приказни герои, състезания, ден на книгата, подаряване и размяна на книги.

Пред децата от ДГ “Св. Анна” в Сапарева баня бе представена електронната книжка “Приключенията на Ноа”, написана от четвъртокласничките Рая Милтенова и Виктория Димитрова. В друг ден в библиотеката гостуваха и седмокласници от СУ “Христо Ботев”. Учениците се запознаха с правилата за ползване на библиотечния фонд и информационните услуги, които могат да получат.

“На нашите гости посочих и 10 факта за четенето, които им се сториха доста интересни и се надявам да сме провокирали желанието за четене у тях. Запознахме ги и със сайта на нашата библиотека – какво предлага и каква информация могат да намерят на него. Искрено се надявам да станат наши читатели и да четат повече. Факт е, че четенето развива мисленето и фантазията им”, обясни Йорданка Нешева – библиотекар към институцията в Сапарева баня.