Saturday, May 18, 2024
HomeРегионКюстендилДиляна Василева с първа награда по борба на събора „Балканска черга” в...

Диляна Василева с първа награда по борба на събора „Балканска черга” в Шишковци, веселите пенсионери грабнаха приз за атрактивност

Сдружение „Весели пенсионери“ си тръгна от фестивала „Балканска черга“ в с. Шишковци с една от трите награди за атрактивност. Групата беше отличена за „най-атрактивна кулинарна демонстрация“. „Напълно заслужено“, коментираха гости на събора, които в последния ден проследиха магията на омесването на „зелника на баба“. Още една награда замина зад граница. Домът на културата в Босилеград, Република Сърбия, получи грамотата за „най-атрактивно фолклорно изпълнение“. „Зад граница, ама за българи“, радваха се на ритъма и красотата на танците на българчетата от Босилеград шишковските домакини. Третата награда за „атрактивна занаятчийска демонстрация“ – изработване на плет, отиде при представителя на домакините Димчо Занев. В кулинарния конкурс бяха връчени награди в категориите „погача“, „баница“, „зелник“, сладкиши“.

Шестима са отличени в състезанието по борба, първото място спечели единствената жена сред тях Диляна Василева.

Веселбата приключи, но в двора на къщата музей „Владимир Димитров – Майстора“ и тази седмица може да се види изложбата от картини и скулптури на студентите от Националната художествена академия, съобщиха за „Вяра“ домакините на „Балканска черга“ – кметът Климент Терзийски и Борислав Крумов, председател на сдружение „Роден край“.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular