Saturday, May 18, 2024
HomeСпортДобрата стара "Славия" не остави шанс на "Рилски" и почти сигурно остави...

Добрата стара “Славия” не остави шанс на “Рилски” и почти сигурно остави тима във втората седмица

“Славия” се оказа сериозно препятствие за жените на “Рилски спортист” в първата квалификационна среща между двата отбора за влизане в първата четворка на “А” група. Насред “Арена Самоков” “белите” отнесоха съперника със 76:56 и на 99% решиха спора за попълване на първите четири тима в дивизията. Вторият мач е утре вечер в зала “Универсиада” в столицата, а нов успех или поражение с до 20 пункта гарантира на софиянки сблъсъци с колосите “Монтана”, “Хасково” и “Берое”. “Рилецо” пък най-вероятно ще довърши сезона във втората седмица.
Гостенките изненадаха противника със здрава защита още от самото начало, което принуди самоковки често да бъркат или да стрелят отдалеч. Така на полувремето “белите” имаха преднина от 19 точки (44:25), което сякаш обезкуражи опонента им. Наставникът на “Рилски спортист” Борислав Трифонов опита да промени нещата с пускането в игра на всичките си налични състезателки, но и това не помогна и след 40 минути игра тимът от столицата заслужено ликува.

Двубоят в рилския град ще се запомни с невероятните 59 грешки, които баскетболистките на двата отбора допуснаха в хода на дуела. Противниците обаче се показаха и като добри крадци на топки, измъквайки от ръцете на опонентите си цели 39 топки.
Над всички за победителките бе Естер Мичева с 24 точки, 11 борби и 7 откраднати топки, докато за загубилите Наталия Славчева мушна 10 точки и грабна 8 отскочили топки.
 

На снимката: “Белите” вече са само на крачка от първата четворка

RELATED ARTICLES

Most Popular