ДСБ изключи от партията обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост д-р Валентин Павлов от Перник, аут са съветничката Мария Маринова и Адриан Симеонов

Изпълнителният съвет на „Демократи за силна България“ е прекратил членството в ДСБ на д-р Валентин Павлов, д-р Мария Маринова и д-р Адриан Симеонов, се казва в писмо, разпространено от главния секретар на партията Емил Мачиков. Писмото е изпратено още до кмета Вяра Церовска, председателя на ОбС Иво Савов и до областния управител Ирена Соколова. Срещу д-р Павлов има наказателно дело за причинена смърт по непредпазливост.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„ПП „Демократи за силна България“ не се ангажира с политически, правни и фактически действие за дейността на Мария Маринова в качеството й на общински съветник и зам.-председател на Общински съвет-Перник, в това число изразяване на становища и мнения, гласуване на решения, отправяне на питания, действия по наемане на общински помещения за клуб и други такива.

Заявяваме, че към настоящия момент общинската и областната организация на ДСБ-Перник не ползват под никаква форма общинска и държавна собственост на територията на общината за развиване на политическа дейност“, се казва още в писмо на Емил Мачиков.

До редакционното приключване на броя официално изявление от тримата изключени нямаше. Перничани припомнят, че още в предишната местна управа д-р Адриан Симеонов, син на д-р Маринова, която впрочем бе и е и в момента зам.-председател на Общинския съвет, бе зам.-кмет, съпругът й – шеф на Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ – пост, който заема и в момента, така че цялото семейство, май само без внучето, бе на общинска и държавна хранилка. При това – срещу повече от добро финансово изражение.