Thursday, May 2, 2024
HomeСпортДубъл от бронзови отличия за самоковските биатлонисти след държавното на Боровец

Дубъл от бронзови отличия за самоковските биатлонисти след държавното на Боровец

Държавният шампионат по биатлон за момчета и момичета старша възраст и юноши и девойки младша възраст донесе много радост за състезателите на „Боровец”.

Проспериращият биатлонист на клуба Георги Петров спечели единственото индивидуално отличие за домакините, завършвайки трети в спринта при момчетата до 14 години. Неговите съотборници Павел Змияров, Доброслав Борисов и Деян Разложки също се пребориха за бронз в щафетата при юношите до 16 г. Малко не достигна на Здравко Пенев пък да се качи на подиума в спринта при юношите до 16 г. Той остана четвърти, с минимално изоставане от топ 3.

„Независимо, че изпусна медал, резултатът на Здравко е добър за него. Той все пак за първи път стреля от положение прав, а и от тази година се състезава в по-горната възрастова група”, отбеляза след финала наставничката на отбора Вася Йорданова.

Иначе за пореден път състезатели и отбори изразиха удовлетворението си от предоставените им от организаторите условия, макар моментните пориви на вятъра да изиграха лоша шега на част от спортистите.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular