Sunday, May 5, 2024
HomeРегионПерникЕвелина Любомирова от дирекция „Образование” за разделената на две ЦДГ "Пролет" в...

Евелина Любомирова от дирекция „Образование” за разделената на две ЦДГ “Пролет” в Перник: Частната детска градина не е ремонтирана с общински пари, и другата част ще бъде реновирана

 

Зам.-председателят на ОбС Румяна Гьорева, чиято фирма била спечелила търга: Не се извършва нищо нередно, атакуват ме политически

Перничани питат: Една от недоволните – БСП съветничката Ралица Андреева, наистина ли обитава общинско жилище срещу 30 лв. наем, въпреки че заплатата й надхвърля 1100 – 1200 лева?

Председателят на групата съветници от БСП в пернишкия минипарламент Кирил Леонов поиска всички документи, свързани с отдаването под наем на сградата и строително-ремонтните дейности, които се провеждат в момента на територията на ЦДГ “Пролет”. Искането е внесено до кмета д-р Вяра Церовска.

В документа Леонов посочва още, че иска да му бъде предоставена цялата документация, удостоверяваща отдаването под наем на част от сградата на филиала, като се позовава на законово основание за това. Припомняме, че в края на миналата седмица Леонов се срещна на място с недоволни родители, които заявиха, че, ако сградата остане по този начин разделена на две половини – реновирана и нереновирана, децата от филиала на общинската детска градина ще бъдат дискриминирани.

Междувременно казусът с разделената на две детска градина „Пролет” в Перник, едната половина от която е превърната в частна, а другата остава общинска, гръмна извън пределите на Перник. Вчера родители от Перник изразиха недоволството си. До ситуацията се е стигнало след проведен търг след решение на Общинския съвет в Перник. Има 700 подписа от родители на квартал «Могиличе», които искат детската градина да се запази. Майките твърдят, че е имало обещание от собственика на частната детска градина да се ремонтира и част от държавната детска градина, но това не станало. 

Евелина Любомирова от дирекция „Образование” в общинската администрация бе категорична: „В държавата има правила, има институции, които отговарят за конфликта на интереси”. Тя категорично отрече информациите, че частната детска градина е ремонтирана с общински пари и подчерта, че „ще се предприемат мерки и другата част да бъде така добре изглеждаща”. По думите й там и до момента са правени ремонти. А ангажимент на директорката на общинската градина било да уведоми родителите за всички промени, които ще се направят. Принципал на ЦДГ „Пролет” е Общинския съвет и той решава каква да е съдбата й. Ще се предприемат мерки и другата част на сградата да изглежда добре и приветливо за децата.

Мнението на перничани е изключително поляризирано. Мнозина са на мнение, че той е излишно раздухан, за да бъде нападната зам.-председателят на ОбС Румяна Гьорева, чиято фирма била спечелила търга. Самата Гьорева заяви лаконично, че не извършва нищо нередно, а частаната градина е настанена в помещения, които общинската отдавна не използвала. Тя също видя умишлени политически атаки срещу себе си.

Основание за подобно съмнение има, тъй като сред уж спонтанно реагиралите родители на малчугани, посещаващи общинската градина, се озова вчера съветничката от БСП Ралица Андреева, която отправи остри нападки срещу кметската управа. Което прави както на заседания на ОбС, така и при всяка възникнала конфликтна ситуация в града. В същото време перничани питат обитава ли тя общинско жилище срещу 30 лв. наем, въпреки че месечното й възнаграждение надхвърля 1100 – 1200 лева.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular