Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаSOS! Всекидневно изхвърлят животни на боклука в Дупница!   Природозащитничките Снежана Банева и...

SOS! Всекидневно изхвърлят животни на боклука в Дупница!   Природозащитничките Снежана Банева и Цветанка Карастоянова спасяват десетки изоставени кучета и котки, търсят им дом

Станислава Терзиева: Кучето Малчо е с анемия, сметката му в клиниката е 160 лв., помогнете

Котетата Симба и Сиси, кучетата Фродо, Шакира… безмилостно зарязани на произвола на съдбата 

 

Кити и Сузи
Цветанка Карастоянова търси дом на изоставените котета.

Огромен брой изоставени и изхвърлени животни търсят дом из Югозапада. Десетки постове за бездомни животни, които се нуждаят от грижовен и отговорен стопанин, заливат всеки ден социалната мрежа. Ужасно много са и потресаващите кадри за упражнено насилие над безпомощните създания. Само в Дупница например толкова много животни се нуждаят от помощ.

Станислава Терзиева показа в социалната мрежа кучето Малчо, което е болно и има необходимост някой да протегне ръка и да помогне за сметките около лечението му. Ето какво е написала Станислава в социалната мрежа: „Това е Малчо от Дупница… само на 1 г. и 4 м. Малчо е с анемия, с ужасни кръвни резултати и биохимия, завишени показатели, които говорят за чернодробен проблем.

Кучето Шакира и Снежана Банева, която му търси дом.

Фродо е бил изхвърлен в кашон.

Състоянието, в което беше докаран в София, е, меко казано, критично – тежко дишащ, с температура 41 градуса, ужасно слаб, със стопена буквално глава. Малчо е настанен в клиника. Стационарът му на ден е 35 лв., нужни са 2 бр. рентгенови снимки – 50 лв. на черния и белия дроб. В момента температурата е свалена, сложени са му и антибиотици освен системите. От днес сметката му е 160 лв., от които са платени 60 лв.”, разказва Станислава и призовава който може, да помогне на кутрето.

Александра Апостолова
Намерените от Александра котета

Цветанка Карастоянова има няколко призива за намиране на дом за изоставени котета, като някои от тях най-брутално са били изхвърлени на боклука. „Това е рижото коте Симба, изхвърлено още сляпо на боклука. Спасено е и на около 40-50 дни. Храни се самостоятелно и има хигиенни навици. Търси осиновител. Ако го харесате, пишете на лични. Намира се в Дупница

Кити и Сузи търсят дом, заедно или поотделно. Много чаровни госпожици на 2,5 месеца, с префекти хигиенни навици. Ако ги харесате, пишете на лични. Моля, споделете!

Сиси, изхвърлена още непрогледнала. Спасена. Сега е на около 40 дни, храни се самостоятелно, обезпаразитена, с хигиенни навици”.

Една от известните природозащитнички в Дупница Снежана Банева е в постоянна грижа за бездомни животни. Един от последните й зовове за помощ е за кучето Шакира. „Шакира спасихме от едно поле, където беше изоставена с още четири кученца. Без храна и вода, обречени на смърт. Този месец Шакира ще навърши шест месеца. Тя е с всички ваксини и чип. Свободно живее с други кучета и котки. Шакира е много обичлива и социална. Ако искате да осиновите тази прекрасна принцеса, пишете ми!”

Снежана Банева разказа и тъжната история на кутрето Фродо, изхвърлено в кашон в полето. „Това е Фродо от кашона. Съвсем пресен Фродо в стар кашон от вафли. Кашоните трябва да бъдат забранени със закон. Мразя ги! В кашона и хайде в полето. Без храна и без вода. Нямаше как и Фродо се озова в колата ми. Фродо беше прилежно прегледан и обезпаразитен от доктор Бандеров. Резултатът: 3-килограмово 3-месечно здраво келеме. В момента Фродо опикава кухнята ми и надава вой като футболен фен след вкаран гол. Ако искате да го осиновите, пишете ми”.

Александра Апостолова разказва подобна история: „Преди няколко часа си вървя спокойно по улиците и виждам една чанта, оставена в храстите, да се мърда. Приближавам и какво да видя – четири прекрасни душички се сгушили вътре и жегата ги напича жестоко. Моля ви, ако познавате някой, който ще може да се грижи за тях, да се свържете с мен. За момента съм ги взела аз, но ще мога да ги задържа за кратко. Споделяйте, за да им намерим грижовни стопани!”. Приятели пък я посъветваха да внимава на кого дава животинките, за да не станат храна на нечия змия.

RELATED ARTICLES

Most Popular