Филм в подкрепа на кърменето излъчват в Благоевград

Филм, подчертаващ ползите от кърменето, ще бъде представен в Благоевград. Прожекцията ще бъде излъчена на 3 август от 10:30 часа в Общностен център „Ранно детско развитие“ – Благоевград. Продукцията е със заглавие „Гърдата е най-доброто“ и ще бъде показан по повод Световната седмица на кърменето – глобална инициатива за насърчаване, подкрепа и защита на кърменето.

Събитието е подходящо за бъдещи и настоящи родители с деца до 7-годишна възраст. Лектори на срещата ще бъдат експерти от РЗИ – Благоевград. На срещата ще бъдат разяснявани въпроси за рисковите фактори, ваксините и храненето.

Целта на събитието е да информира, насърчава, подкрепя и да е в защита на кърменето, за да може то да заема своето място като най-добрия избор за хранене и развитие на бебетата.

Кърменето дава най-добрия старт в живота на бебетата и има дългосрочни ефекти както за здравето, интелектуалното развитие и благополучието на детето, така и за кърмещата майка и за обществото като цяло.

Събитието се организира от Общностен център „Ранно детско развитие“ и РЗИ – Благоевград, със съдействието на община Благоевград и проект „Услуги за ранно детско развитие в община Благоевград“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Общностен център „Ранно детско развитие“ се намира в жк „Еленово“, ул. „Явор“ №8 до VIII СОУ „Арсени Костенцев“.