Thursday, May 2, 2024
HomeСпорт Французинът Жил Лаусън вкара хеттрик на „Беласица” в Коларово

 Французинът Жил Лаусън вкара хеттрик на „Беласица” в Коларово

Домакините излязоха срещу „Пирин” (Разлог) без трима титуляри

Отборът на „Беласица” излезе срещу „Пирин” (Разлог) в мач от 12-ия кръг за първенствота на ЮЗ трета лига без капитана Владимир Кабранов, опорния халф Любо Танев и халф-нападателя Аспарух Шамкалов.

Срещата като цяло премина под диктовката на тима от Разлог, воден от наставника си Христо Джоджов. В 15-ата минута след груба грешка и неразбирателство между защитата и вратаря на домакините французинът Жил Лаусън изпрати топката в мрежата за 0:1. В 27-ата минута домакините направиха нов подарък за „Пирин” след недобро взаимодействие в защитата си и французинът покачи на 0:2. В 39-та минута след остро центриране на Стефан Назъров зад защитата на гостите топката се отклони от защитника на „Пирин” Йордан Йовчев и се спря в мрежата за 1:2.

През втората част имаше някакви наченки в отбора на домакините за промяна на резултата, но така и не се стигне до прелом. В 56-ата минута Георги Спасов насочи топката към Милчо Макенджиев, френският нападател я отне и изскачайки сам срещу вратаря Кирил Георгиев го простреля за 1:3. До края на срещата влезлият в игра в отбора на „Беласица” Запро Динев след рейд по десния фланг центрира остро в наказателното поле на „Пирин”, но там нямаше кой да отклони кълбото в мрежата.

След мача зрителите, дошли да подкрепят отбора на „Беласица”, напуснаха трибуните силно огорчени и разочаровани от бездушната и ялова игра на техните любимци. Всички се питаха какво става с този отбор, та им поднесоха поредната порция слаба игра, която е срам за футбола.

„Поредния слаб мач изиграха нашите футболисти. През първата част на срещата и двата гола, отбелязани в нашата врата от футболистите на „Пирин” след фатални грешки на защитата и вратаря, стигнахме до резултат 1:2. На почивката направих бърз разбор на играта на футболистите и насочих вниманието им как да постъпят, за да достигнем до положителен развой. Явно не ме разбраха добре и третият гол ни бе отбелязан по много детински начин. Естествено че се отрази и отсъствието от игра на контузените Владимир Кабранов, Любо Танев, Аспарух Шамкалов”, коментира Иван Златински – старши треньор на „Беласица”.

Наставникът на „Пирин” (Разлог) Христо Джоджов сподели с настроение: „Заслужено победихме отбора на „Беласица”, защото ги надиграхме по всички линии. Нашите момчета играха по-смислено и концентрирано. Автоголът, който отбеляза нашият защитник, стана след подхлъзване, за което не го виним. Бяхме разучили много добре играта на „Беласица”, защото изгледах доста записи на техни срещи, знаех кой от тях колко може да играе. Отборът ни е в подем. От три гостувания имаме отбелязани 11 гола”.

Следващият мач на „Пирин” е срещу отбора на „Свобода” (Пещера), а на „Беласица” е срещу „Германея” в Сарапева баня.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular