Sunday, May 19, 2024
HomeСпортДербито между "Левски" и ЦСКА-София "изяде" публиката на "Рилски спортист" - "Хебър"

Дербито между “Левски” и ЦСКА-София “изяде” публиката на “Рилски спортист” – “Хебър”

 

Дербито на Първа професионална лига между “Левски” и ЦСКА-София сериозно ощети откъм зрители мача “Рилски спортист” – “Хебър”. Двата отбора завъртяха бойко 2:2 пред един файтон хора на ст. “Искър”, като домакините могат да съжаляват, че не взеха 3-те точки.

С третото си реми от началото на сезона представителите на рилския град останаха в долната половина на таблицата (11-и) с актив от 15 точки, колкото има и десетият “Марек”.

Самоковци откриха резултата в 40-ата минута чрез напористия Ивайло Захариев-Пиф. Халфът се пребори за една топка в полето на пазарджиклии, видя излезлия напред страж на “Хебър” и красиво го прехвърли за 1:0. “Скиорите” можеха да удвоят в 67-ата мин, но силният удар на Виктор Младенов от фаул срещна сглобката на вратаря Димитър Георгиев.

В 72-ата мин пък главният реферМладен Пенев не видя 100-процентова дузпа срещу тарана Петко Петков в пеналтерията на гостите, което изнерви обстановката на скамейката на домакините и по трибуните.

Вместо 2:0, тимът на “Хебър” взе, че изравни, след като удар на техен футболист се отби в тялото на Виктор Младенов и излъга слисания страж на “оранжевите” Йордан Кръстев.

Все пак 10 мин преди края голмайсторът на групата Петков даде нова преднина на своите с 10-ия си гол в 11 мача, но в 87-ата мин Ангел Лачов вгорчи живота на противника с безпощаден удар отблизо за крайното 2:2.

В следващия кръг “Рилски спортист” го чака тежко изпитание срещу “Миньор”. Сблъсъкът с “чуковете” е в събота (28 октомври) от 14.00 ч на Стадиона на мира в Перник.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular