Голово шоу в Сандански: „Вихрен” победи „Беласица” с 5:4 и продължава напред за Купа България

Отборът на ОФК „Беласица” (Петрич)

 Капитанът на гостите Владимир Кабранов опита да обърне мача, реализира хеттрик и една асистенция

Футболистите на „Вихрен” (Сандански) и „Беласица” (Петрич) изиграха доста интересен мач, изпъстрен с доста красиви изпълнения от страна на двата отбора. Не във всеки двубой зрителите стават свидетели на такова голово шоу. Разбира се, причината да се случи това бе откритият и интересен футбол, който показаха състезателите на градския стадион в Сандански. Първото попадение отбеляза Александър Якимов в 6-ата минута, който е бивш футболист на „Беласица”, сега пък е с фланелката на „Вихрен”. В 16-ата минута Венцислав Стоянов покачи на 2:0. Две минути по-късно капитанът на „Беласица” Владимир Кабранов бе изведен перфектно от Любо Танев и отблизо огорчи вратаря на „Вихрен” Стефано Кунчев за 2:1. В 42-рата минута Венцислав Стоянов след центриране отдясно в наказателното поле на „Беласица” изпрати топката в долния ляв ъгъл на петричкия вратар за 3:1. Преди това Марти Таушанов обстрелва вратата на домакините отдясно, но с шпагат защитник на „Вихрен” изби кълбото.

След почивката головете във вратата на гостите заваляха. В 52-рата и 54-тата минута Даниел Пехливанов направи резултата за своя отбор убедителен за 5:1. Това не отчая възпитаниците на Иван Златински и под негови указания футболистите заиграха така, както трябва, и резултатът не закъсня. В 56-ата минута Владимир Кабранов се показа като истински капитан и поведе колегите си в правилна посока. След самостоятелна акция фронтално се понесе към вратата на домакините и изпрати кълбото в мрежата на Кунчев за 5:2. В 71-вата минута Марти Таушанов бе изведен отлично от Кабранов отдясно и не сгреши за 5:3. Шест минути по-късно Владимир Кабранов се пребори със защитата на домакините, последва шут и кълбото се отклони от страничната греда и влезе в мрежата на Кунчев за 5:4.

За жалост времето за нещо повече не достигна на футболистите на „Беласица”.

Във 2-рата минута от продължението главният съдия Благой Манов показа заслужен червен картон на Стоян Манолски от отбора на „Вихрен” за удар с крак в главата на Любо Танев от „Беласица”.

Футболистите на „Вихрен”

Чест прави на феновете на „Беласица”, които, макар и в работно време, намериха възможност да подкрепят любимия си отбор на стадиона в Сандански по съвсем цивилизован начин. При резултат 5:1 за „Вихрен” никой от комитите не се обърна с обидни думи към футболистите на „Беласица”, напротив – поощряваха ги в най-трудните моменти.

С тази победа отборът на „Вихрен” продължава в турнира за 1/16 фаза за Купа България.

Адвокат Михаил Михайлов – член на УС на ФК „Вихрен”, коментира след мача: „Доволни останахме от показаната игра от страна на футболистите, на които треньорския щаб гласува доверие, но до 5:1. След това се появиха старите проблеми и след фатални грешки в защитата на отбора дойдоха и попаденията на футболистите на гостите. Явно трябва да се търсят класни футболисти в защитния вал на отбора, ако искаме да се радваме на успехи не само като домакини, а и като гости, до края на първенството.

„Очаквах достоен отпор от страна на футболистите на „Вихрен”. И в този мач показахме слабости и ни бяха отбелязани елементарни голове от статични положения. Радвам се, че все пак нашите футболисти намериха сили да излязат от тежката ситуация, в която изпаднахме при 5:1. Мачът вървеше катастрофално за нас, но показахме, че отборът ни е подготвен добре физически и можеше дори и да спечелим срещата. Доста излишни жълти картони без голови опасности. Вече мислим за следващия ни мач срещу отбора на „Пирин” (Гоце Делчев), който ще играем в събота като гости”, заяви Иван Златински – старши треньор на мъжкия отбор на ОФК „Беласица”.