Thursday, May 2, 2024
HomeРегионКюстендилГражданското сдружение „Спаси Кюстендил” на Ивайло Атанасов: Не 27 по проект, а...

Гражданското сдружение „Спаси Кюстендил” на Ивайло Атанасов: Не 27 по проект, а 38 дървета падат под секирата в парк „Галерията”, излъгаха ни, че са изсъхнали

 

Разрешителното с подписа на кмета Петър Паунов дойде от РИОСВ-Перник

Гражданското сдружение „Спаси Кюстендил” с лидер Ивайло Атанасов извади на светло разрешителното за изсичането на дървета в градинката при галерията, където общината има идея да изгради паркинг. Хората твърдят, че разрешителното им е изпратено от РИОСВ-Перник, а не от община Кюстендил.

Петър Паунов

От „Спаси Кюстендил” правят и разчети – според първоначалния проект е трябвало да се изсекат 27 дървета, а всъщност в разрешителното става въпрос за 38 дървета. Разрешителното е издадено на фирмата, спечелила проекта – „Рила” на предприемача Сашо Малинов, и е подписано от кмета Петър Паунов. Проектът на общината е за 4,5 млн. лв. Ето какво твърдят от гражданското сдружение „Спаси Кюстендил” в социалната мрежа: Разполагаме с разрешителното за сеч в парк “Галерията” на строителна фирма “Рила”:

  1. За 38 дървета, въпреки че по проект щяха да се секат 27 изсъхнали. Доказателство, че не може да се има вяра на проектите на общината.
  2. Никакво доказателство или дори намек, че тези дървета са изсъхнали – това доказва, че твърдението за толкова много изсъхнали дървета е било лъжа.
  3. Нямаше как да научим за тази заповед от община Кюстендил – тя ни бе изпратена от РИОСВ-Перник. За да разберем какво се случва в нашия град, понякога трябва да дойде институция от съседен град, която работи по-прозрачно”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular