Friday, May 17, 2024
HomeСкоростиHaval подготвя достъпен конкурент на Toyota Land Cruiser

Haval подготвя достъпен конкурент на Toyota Land Cruiser

Публикувани са първите официални снимки на Haval B26. Големият SUV трябва да бъде официално представен през втората половина на тази година и ще се превърне в достъпен конкурент на Toyota Land Cruiser. Това съобщава сайтът CarNewsChina .

Новият Haval B26 (името на модела може да се промени) ще бъде най-големият SUV на марката. Дължината му ще бъде около 5 метра. Очаква се той да бъде построен върху платформа на друг модел на концерна Great Wall – Tank 300и ще е на рама.

Всъдеходът е с “тромав” дизайн в духа на Land Rover Defender и Toyota Land Cruiser. Има висок преден капак, багажници на покрива и раздути калници. Огромната радиаторна решетка е комбинирана с големи кръгли фарове. Автомобилът е с офроуд гуми и защитен пластмасов бодикит.

Характеристиките на Haval B26 все още се пазят в тайна. По предварителни данни всъдеходът ще има избор между два хибридни агрегата с 1.5-литров бензинов двигател и електрически мотор. Мощностите ще са 279 и 326 к.с. И двете версии ще са със задвижване на четирите колела и ще могат да изминават от 50 до 100 км в електрически режим./ fakti.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular