Горски от общинското лесничейство пируват в Боровец, самоковци питат: Купонът по време на работа ли е, с какви пари е платен?

Шефът Вл. Малинов: Служителите са с нерегламентирано работно време, а тези, които са дежурни, могат да ползват обедната почивка и да се хранят по заведения

 

Вярно ли е, че горски от Общинското лесничейство в Самоков пируват посред бял ден по баровете в Боровец, питат в сигнал до в. „Вяра” читатели. Служители на Общинско лесничейство –Самоков са били засечени да пийват, хапват и да се веселят в Боровец.

Иван Виденов пръв се похвали в социалната мрежа със снимки, като написа: „Времето е плаж“. Той се е отбелязал в компанията на Николай Ангелов, Димитър Аврамов, Владимир Малинов, Георги Вуков и Добрин Иванов. Над 100 души са му харесали снимката във фейсбук. Очевидци на купона и самоковци звъняха в редакцията на в. „Вяра” с въпроси по този повод и изпратиха снимков материал, от който обаче не става ясно сбирката дали е в работно време, или в почивен ден. Видимо от изпратената снимка до редакцията става ясно, че заведението се намира на писта „Червено знаме“ в Боровец. В центъра на компанията с горските е и шефът на лесничейството Владимир Малинов. „Всички ли са служители в Общинското лесничейство на снимката? През работно време ли са купоните на горските от Общинско лесничейство-Самоков и с какви пари се вдигат подобни купони, при положение че общинското горско все тръби, че няма средства?, питат самоковци. Хората продължиха с въпросите: “Така ли опазват служителите горите посред бял ден“, и добавят: „Да, горските са с нерегламентирано работно време, но много показно ги охраняват на масите? Вярно ли е, че всички на Боровец служители бяха със служебни автомобили? От кого бяха осигурени средствата за този купон?” Потърсен за коментар, шефът на горското Владимир Малинов категорично отрече през работно време да е бил на маса с негови подчинени в Боровец.

„Това не отговаря на истината. Не зная за какви снимки, какви ресторанти говорите. Всички служители са си по райони на работа. Една снимка може да бъде качена в социалната мрежа по всяко време на денонощието. Служителите са с нерегламентирано работно време, а тези, които са дежурни през деня, имат право да си ползват обедната почивка и да се хранят по заведения“, сподели Малинов.