Ивайло Стоянов с подвиг в София, грабна трофея от NTL 500 Carpet Max Final Masters

Стоянов позира с купата след историческия финал в столицата

38-годишният ас надви Трифон Стефанов след паметен обрат, два спасени мачбола и 3 часа на корта

 

Най-добрата ракета на Самоков Ивайло Стоянов продължава с великолепното си представяне през сезона. След като триумфира на турнира за купа “Самандови” в Гоце Делчев, сега опитният тенисист грабна купата и на силния турнир NTL 500 Carpet Max Final Masters в столицата.

На кортовете на ДЕМА 38-годишният ас надигра в епичен финален сблъсък един от фаворитите за крайната победа в Лигата Трифон Стефанов с 3:6, 7:5, 6:1. Стоянов извърши истински подвиг срещу опопента си, след като изоставаше със сет и 1:5 във втория. В крайна сметка, след два спасени мачбола и почти 3-часов изнурителен сблъсък, Иво стигна до титлата, демонстрирайки невероятна психическа и физическа издръжливост.

Любопитното в случая е, че двамата играха финал и на турнира в Созопол, като тогава победител излезе Трифон Стефанов.

Иначе в групите Иво се справи последователно с Милен Димитров (4:1, 5:3), Веселин Трифонов (4:2, 4:1) и Стефан Аврамов (4:0, 4:1), преди да откаже на полуфиналите добрия си приятел Чавдар Иванов от Перник с 4:5, 5:3, 4:1.

“Завинаги ще запомня този мач с Трифон. Никога през живота си не бях обръщал среща от такова тежко положение и затова съм изключително щастлив от постигнатото. В един момент си помислих, че напускам надпреварата, но ето, че чудото се случи и вдигнах трофея”, щастлив бе след успеха в София Ивайло Стоянов. Освен ваучер и предметни награди, той взе и максималните 500 точки от турнира.

Следващото състезание, в което ще се пусне Стоянов, е традиционният международен турнир в Петрич на 7 и 8 октомври.