Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБлагоевградКметът Атанас Камбитов и директорът Антон Драгоев направиха първа копка за модернизирането...

Кметът Атанас Камбитов и директорът Антон Драгоев направиха първа копка за модернизирането на Благоевградската професионална гимназия за ‎‎‎1 400 000 лева

 Ще се изгради триетажна постройка със специализирани кабинети, работилници, лаборатории и физкултурен салон

По същата тази програма Благоевград има гарантирани над 44 млн. лева. Вярвам, че успешно ще завършим започнатото, заяви кметът Камбитов

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и заместниците му Христина Шопова, Зорница Кралева и Иво Николов направиха първа копка от разширяването и модернизацията на учебно-производствената база на Благоевградската професионална гимназия.

Предстои материалната база на училището да бъде модернизирана чрез изграждане на триетажна постройка, където ще бъдат обособени специализирани кабинети, работилници, лаборатории и физкултурен салон. Освен това ще бъде оборудвана и работилницата по автомобилна мехатроника.

Това е поредният проект, който община Благоевград реализира по ОП „Региони в растеж”. Стойността му е близо ‎‎‎1 400 000 лева. „До този момент ремонтирахме прокрива, санирахме сградата, като в самия проект е включено и нейното газифициране с цел да осигурим по-голям комфорт и за учителите, и за учениците. Следващата година в Инвестиционната програма на общината ще заложим и обновяване на спортната площадка с изкуствена настилка.
Община Благоевград върви в посока подобряване на образователната инфраструктура. Предстои да бъдат реновирани 3-то ОУ, 5-о СУ, а в НХГ ще бъде изграден физкултурен салон. Благодаря на правителството начело с премиера Бойко Борисов, което дава възможност на българските общини да реализират мащабни проекти по ОП „Региони в растеж“ за подобряване на стандарта на живот на своите граждани. По същата тази програма Благоевград има гарантирани над 44 млн. лева. Вярвам, че успешно ще завършим започнатото”, заяви кметът Камбитов.  „Подобряването на материалната база ще повиши качеството на образованието и обучението в съответствие с изискванията на бизнеса и пазара на труда и ще спомогне да се утвърдим като лидери при подготовката в предлаганите от нас специалности“, сподели директорът на Благоевградската професионална гимназия Антон Драгоев. Срокът за изграждане на новата сграда е 18 месеца и трябва да приключи до месец юли 2018 г.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular