Thursday, May 9, 2024
HomeРегионБлагоевградКметът д-р Атанас Камбитов привлича белгийски инвестиции в Благоевград след среща с...

Кметът д-р Атанас Камбитов привлича белгийски инвестиции в Благоевград след среща с посланик Франсоа Бонтън

 

Развитието на Благоевград и бъдещи инвестиционни намерения обсъдиха кметът д-р Атанас Камбитов и делегация, начело с посланика на Белгия в България Н.Пр. Франсоа Бонтън.

Сред гостите бяха и членовете на управителния съвет на банка Франк Янсен и Христина Филипова. На срещата присъстваха още Ан Дефурни – икономически и търговски съветник при Посолството на Кралство Белгия, и Александра Бачева, ръководител „Международни клиенти“ на клон на банка у нас, заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова и председателят на ОбС Радослав Тасков. Кметът д-р Камбитов представи стратегии за развитието на Благоевград и региона, а гостите бяха впечатлени от проектите, които са разработени до този момент.

Н.Пр. Франсоа Бонтън и Франк Янсен проявиха интерес към образованието и възможностите за реализацията им в областния център. Членовете на делегацията заявиха готовност да съдействат при интерес от страна на белгийски фирми да инвестират в Благоевград. След официалната среща кметът д-р Атанас Камбитов покани гостите да разгледат новия парк „Македония“, където ще бъде изграден модерен експоцентър, съчетаващ в себе си изложбени зали, хотелска част и конферентен център, както и офис площи, даващи възможност за развитие на фирми от ИТ сектора.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular