Sunday, May 19, 2024
HomeРегионПерникКметът д-р Вяра Церовска преряза лентата на саниран блок в Перник, инвестирани...

Кметът д-р Вяра Церовска преряза лентата на саниран блок в Перник, инвестирани са над 1,2 млн. лв.

Отец Борис отслужи водосвет за здравето на присъстващите и благослови домовете на 77-те семейства от блока

Кметът на община Перник Вяра Церовска, президентът на фирмата строител и представител на сдружението на собствениците „Ладовица-56“ официално прерязаха лентата на блок №56, който беше обновен с безвъзмездната финансова подкрепа на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. В него са инвестирани 1 207 524,19 лв., а допълнителният принос на строителя е 10 000 лв. В резултат на ремонтните дейности сградата вече е с клас на енергопотребление „В“.

“77 семейства са избрали да бъдат заедно, да имат нов, модерен, по-различен блок, да им е по-топло и по-приятно, обърна се към жителите кметът Вяра Церовска, която беше придружена от зам.-кметовете Владислав Караилиев, Денислав Захариев, Севделина Ковачева и Йордан Павлов, както и секретаря на общината Радослава Манова.

Новосанираният блок №56 ще бъде представен като една от добрите практики по време на конференция в естонската столица Талин. Новината съобщи Елеонора Гаврилова – председател на коалиция „Достоен дом“ към НБУ, по време на официалната церемония по откриването на обновената сграда (коалиция „Достоен дом“ обединява организации и експерти за подобряване на жилищните условия в България и работи като партньор в МРРБ). Санираната 16-етажна сграда ще бъде представена и през месец май на жилищна конференция в София, когато България ще председателства ЕС.

По стара българска традиция отец Борис отслужи водосвет за здравето на всички присъстващи и благослови домовете на жителите на блока.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular