Friday, May 3, 2024
HomeСпорт„Рилецо” излъга „Героя” с 2:1 насред Сливница

„Рилецо” излъга „Героя” с 2:1 насред Сливница

Футболист на домакините едва не нокаутира рефера Благой Манов с мощно кроше след сирената

 

„Рилски спортист” хвърли бомбата в 9-ия кръг на Югозападната трета лига, след като удари с 2:1 „Сливнишки герой” насред Сливница. В герой за победителите се превърна голмайсторът на отбора Петко Петков-Рамбо, реализирал и двете попадения.

Петков първо засече успоредно центриране в наказателното поле за 1:1 в 58-ата минута (домакините бяха повели в резултата с гол на Цветомир Вачев малко по-рано), а 10 мин преди края на срещата донесе успеха на своите, останал сам срещу стража на съперника.

С 4-ата си победа от началото на шампионата „Рилецо” задмина „Героя” и вече заема 8-а позиция с актив от 13 точки. За да влязат в шестицата, на „оранжевите” им трябват нови 3 точки, които могат да постигнат още в следващия кръг – в домакинството на изпадналия от Втора лига „Банско”.

Сблъсъкът в Сливница не мина и без скандал, след като от ръководството на „Сливнишки герой” изявиха куп претенции към съдийството на главния рефер Благой Манов от Благоевград, който, според думите им, допуснал 3 фрапантни грешки в хода на дуела.

Напечено бе и на самия терен, където футболистите на домакините постоянно дърпаха и подвикваха на арбитъра Манов, а след последния съдийски сигнал един от тях дори му заби мощно ляво кроше в главата. В крайна сметка, с помощта на полиция и частни охранители, клетият магистър по финанси се прибра в съблекалнята, където престоя доста време, преди да бъде изведен от пределите на спортното съоръжение.

Всичко това бе старателно описано от делегата на срещата Георги Славчев. Бившият ас на „Левски” и националния отбор изписа няколко листа покрай задълженията си до тъч линията.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular