Кметът на Говедарци Г. Шуманов с гипсирана ръка, съселяни гадаят: Паднал е от колелото заради котка

 

Кметът на самоковското село Говедарци Георги Шуманов се появи с гипсирана ръка. Съселяните му оживено коментираха версии за нещастието, застигнало управника им в навечерието на фаталния петък, 13-и. „Жесток карък го застигна, черна котка се хвърли в спиците на колелото му по време на колопоход из района”, коментират една от версиите жители в селото. Според неофициална информация кметът е в гипс именно заради злополука с колелото. „Говори се, че управникът е изхвърчал със скорост три метра пред колелото. Вероятно е карал с висока скорост и не е имал време да удари спирачка”, коментират жители на Говедарци, но предложенията им все още не са потвърдени официално.

Георги Шуманов

Вчера Шуманов дойде в съдебна зала на Самоков, придружаван от негов защитник, по повод дело от частен характер. Шуманов  беше с гипс на дясната ръка, с изключително посърнал вид и белег на челото, коментираха присъстващи в съдебната зала. „След целия преживян ужас ден след инцидента той се яви на дело. На по-предходно заседание пък адвокатката му се яви с гипсиран врат в Районен съд-Самоков”, коментираха в съда.

По-възрастните хора разказаха за суеверието, че когато черна котка им пресече път, не е на добре. „За да избегнете нещастието, трябва или да заобиколите това място, или да преминете през него заднешком. Вероятно Шуманов не е имал време да реагира по този начин”, обсъждаха случая в селото.