Откриха нова стрийт площадка за 40 000 лв. в Перник, кметът Церовска: Общината ще продължи да работи активно за популяризирането на спорта

Световната шампионка по стрийт фитнес Елена Любенова и световният шампион по борба Иво Ангелов направиха демонстрации

 

С демонстрации на младата световна шампионка по стрийт фитнес Елена Любенова и световния шампион по борба Иво Ангелов беше открита новата модерна спортна площадка за стрийт фитнес в Перник. Съоръжението се намира зад Езиковата гимназия в кв. „Изток“ и ще осигурява възможност за безплатен спорт на жителите в района. 

„Радостна съм, че имам възможността да открия поредната площадка за спорт. Община Перник ще продължи да работи активно за популяризирането на спорта като активен и здравословен начин на живот“, сподели на откриването кметът Вяра Церовска, придружена от младите ученици Цветомир и Цветелина, които поеха за един ден управлението на Перник. 

На събитието присъстваха и зам.-кметовете Владислав Караилиев, Денислав Захариев и Севделина Ковачева, както и секретарят на общината Радослава Манова.

Размерите на новата площадка са 16 на 20 метра и е на стойност 40 хиляди лева. На нея са разположени комбинирани фитнес съоръжения, на които ще се готви Елена Любенова за поредното състезание, което този път ще бъде в Холандия.