Sunday, May 5, 2024
HomeСпорт„Марек” взе трите точки като домакин срещу „Сливнишки герой” след автогол на...

„Марек” взе трите точки като домакин срещу „Сливнишки герой” след автогол на защитника Виктор Георгиев

 

С автогол на защитника Виктор Георгиев от „Сливнишки герой” в 87-ата минута отборът на „Марек” се поздрави с победа на стадион „Бончук” в мач от 12-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига и вече заема 11-а позиция във временното класиране с 15 т. Домакините можеха да открият резултата още в 3-ата минута, когато Димитър Владимиров стреля по диагонала, но вратарят на „Героя” Каменов спаси.

В 21-вата минута Владимиров бе спънат в наказателното поле на гостите, но главният арбитър не отсъди дузпа и заслужено си навлече гнева на дупничани. „Сливнишки герой” отговори с 2 хубави положения, открили се пред Костадин Кафтанов, но вратарят на „Марек” Пламен Младенов бе на мястото си и не допусна попадение в мрежата си.

Второто полувреме започна с нов шанс за гол за гостите, след като Красимир Георгиев се освободи от Арсов, но стреля неточно встрани от вратата. В 76-ата минута резервата Кристиян Здравков направи хубав пробив и стреля, но топката мина над напречната греда на Светослав Каменов. Така и не се виждаше как „Марек” ще стигне до гол, но гостите сами си вкараха.

В 87-ата минута след удар на Джордж Николов от „Марек” топката се отклони от крака на Виктор Георгиев и направи стража на гостите безпомощен за 1:0.

След мача старши треньорът на „Сливнишки герой” Петър Малинов сподели: „Дали е имало дузпа в наша полза или не, не мога да кажа, защото бях далече от ситуацията. На два пъти Кафтанов не успя от пет метра да излъже вратаря на „Марек”. В началото на второто полувреме Любен Десподов също не бе точен от 5-6 метра срещу вратаря на домакините. За жалост автоголът, отбелязан по нелеп начин от защитника Виктор Георгиев, попари всички наши надежди да се завърнем поне с частичен успех от стадион „Бончук”. Според мен стояхме по-добре на терена от домакините, но не си реализирахме головите положения и претърпяхме загуба, която не заслужавахме.”

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular