Местната фирма ИРТО на Ирена и Георги Виячеви и столичната АЛЛУР хранят децата и потребителите на социалния патронаж в Сапарева баня за 65 610 лв.

Калин Гелев

Кметът Гелев подписа договорите за доставка на хранителни продукти

Столична и сапаревобанска фирма ще хранят децата в Сапарева баня и потребителите на социалния патронаж в курортния град. Кметът Калин Гелев е сложил параф под договорите за доставка на хранителни продукти за нуждите на “Домашен социален патронаж”, СУ „Христо Ботев” и детска градина „Света Анна” на обща стойност 65 610,13 лв. без ДДС. Фирмите, които ще се ангажират с доставката на храните, са АЛЛУР ООД, начело с Росен Ценов и ИРТО ООД, представлявано от Ирена Ангелкова – Виячева и Георги Виячев.

Според спуснатата през лятото обществена поръчка двете фирми ще трябва да доставят хранителните продукти със собствен транспорт след писмени заявки и според нуждите на звената на бюджетна издръжка “Домашен социален патронаж”, СУ „Христо Ботев” и Детска градина „Света Анна”. Част от поръчката е изпълнение на дейностите по проект “Осигуряване на топъл обяд” в община Сапарева баня по Оперативна програма за храни и/или материално подпомагане. Двете фирми ще трябва да се погрижат в социалния патронаж и в детските заведения да има хляб и хлебни изделия, храни, описани като „различни хранителни продукти”, месо и месни продукти, пресни плодове и зеленчуци, мляко и млечни продукти и текуща доставка чрез покупка на хранителни продукти.

Фирма АЛЛУР ще доставя хлебните изделия, след като представила оферта на стойност 6072 лв. Освен това ще се грижи за снабдяването с месо и месни продукти на стойност 19 321,14 лв., също на мляко и млечни продукти за 14 563 лв. и за доставката чрез покупка на хранителни продукти общо за 5709 лв. без ДДС.

Сапаревобанската ИРТО ще доставя различните хранителни продукти на стойност 12 463,39 лв. и пресните плодове и зеленчуци за 7481,60 лв. без ДДС.