МВР тръгна по следите на Спас от Кочериново, заподозрян за имама със самолетни билети, Йордан Мичев: Прилича ми на жертва на неолибералния преход, отколкото на престъпник

МВР е по следите на измамника „Александър Николов“ или Спас от Кочериново, ужилил десетки с евтини самолетни билети. Разследването върви активно, заяви по време на заседание на парламентарната комисия срещу контрабандата шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, пише „Пик”. Множество жалби са постъпили при антимафиотите. Над 40 лица са свидетели по въпросното разследване, изтъкна Спиридонов. При събиране на достатъчно данни за извършени престъпления ще го докладваме в прокуратурата, обеща и главсекът Младен Маринов.

Все още се събират данни от пострадали, допълни той и увери: „Няма никакъв проблем”.

Работим по случая и този човек рано или късно ще бъде задържан, коментира Маринов.

Същевременно Йордан Мичев коментира в социалната мрежа: „Това е Спас от Кочериново. Прилича ли ви на престъпник? Според мен – не. Спас просто е жертва на неолибералния преход, в който за едни има папу, кинти и грантове, а за други, които искат да са като тях – вече няма дори и бали с тютюн… Спомням си от детските години нанизания тютюн по улиците в Кочериново и Бараково, като сме ходели с нашите на Рилския манастир. Днес няма тютюн, няма нищо… По жп линията между Благоевград и Дупница виждаш само изгризани до арматура някогашни заводи… Спас няма шансове да се дореди до грантовете и папуту, но пък е достатъчно умен да вземе поне част от тях. Така се въздава неолиберална справедливост. С техните камъни – по техните глави”.