Saturday, May 18, 2024
HomeСпортНай-успешният статистик дупничанин подписа с „Пирин” (Рз), Иван Ясенов призна: „Марек Юнион-Ивкони”...

Най-успешният статистик дупничанин подписа с „Пирин” (Рз), Иван Ясенов призна: „Марек Юнион-Ивкони” остава отборът на сърцето ми

 

Дупнишкият волейболен статистик Иван Ясенов вече е част от щаба на „Пирин” (Рз). Ясенов подписа договор за 1+1 година, след като в последните 6 сезона работеше основно в чужбина. Статистикът от Дупница обясни, че е имал оферти и от други български отбори, но е предпочел „Пирин”, защото има уверението, че при добро предложение от чужбина, няма да бъде спиран да напусне. „За последно бях част от щаба на отбора от Абу Даби – Ал Джазира, но напуснах по финансови причини, а и защото искам да съм по-близо до семейството си. Освен това зад граница става все по-трудно, особено в арабския свят“, коментира Ясенов. „Сега съм в „Пирин” (Рз), където удовлетвориха финасовите ми претенции, а и са събрани много разбрани хора. Освен това отборът винаги е бил фактор в първенството. За това и отказах на други български клубове. „Марек Юнион-Ивкони” обаче остава отборът на сърцето ми и винаги бих се върнал”, каза още Ясенов.
С постиженията в чужбина той се превърна в един от най-успешните български волейболни статистици. Ясенов спечели рекордните пет купи в един сезон със състава на тунизийския гранд „Сфаксиен”. Успешно се престави и в Ирак, Либия и Ливан. В първия кръг на първенството Иван Ясенов ще се изправи срещу треньора, който го взе в чужбина Виктор Карагьозов. Неговият „Черно море” се излиза срещу „Пирин” (Рз) в петък.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular