Saturday, May 4, 2024
HomeРегионСамоковНУ „Станислав Доспевски“ в Самоков чака 96 първолачета с ремонтирана сграда, помещения...

НУ „Станислав Доспевски“ в Самоков чака 96 първолачета с ремонтирана сграда, помещения за спорт и театър, директорката Камелия Асенова: Учениците ни са първи на олимпиадите

 

Сценарият за 15 септември е изготвен от Десислава Иванова, Даниела Йорданова, Радина Димитрова, Йорданка Кирова, Стоянка Божкова, Валя Никова, Ст. Петкова, Весела Омерска

 

96 първолачета за първи път ще прекрачат прага на НУ „Станислав Доспевски“ в Самоков, като учениците са общо 367. Децата в предучилищната група ще бъдат 23. Училището ще открие учебната година с ремонтирана база, с помещения за спорт и театър. През миналата година учениците от школото се изявиха в различни прояви. Режисьорът Весела Колешанова работи с възпитаници на училището и представяха през цялата година пиеси по различни поводи, изиграха ги в помощ на деца от социално слаби семейства, за възрастните в Дома за стари хора. „Сценарият за откриването на новата учебна година е готов, тържеството ще бъде много вълнуващо. Учениците ни са първи на олимпиади, национални и международни ученически състезания. И през тази година сме планирали много допълнителни прояви. Част от тях са свързани със спорта, други с различни области от познанието, правилата за безопасно движение на децата по пътищата и т.н.“ – издаде пред в. „Вяра“ част от плановете за новата учебна година Камелия Асенова – директор на НУ „Станислав Доспевски“.

Сценарият за тържеството на 15 септември е изготвен от Десислава Иванова, Даниела Йорданова, Радина Димитрова, Йорданка Кирова, Стоянка Божкова, Валя Никова, Ст. Петкова и Весела Омерска със съдействието на заместник-директора Елица Костова. Водещ ще бъде Катя Янакиева.

„Имаме желание за 22 септември заедно с другите училища да отбележим празника на независимостта със спортни игри и състезания. Вече имаме готовност за съвместна изява с Клуба по биатлон. Очакваме и приканваме и други колеги от училищата в Самоков и селата да се включат и да направим състезанията на площада“ – апелира директорът на училището Камелия Асенова.

RELATED ARTICLES

Most Popular