Община Благоевград събира средства с благотворителен базар за зверски пребития Станислав Чаушки, поставят му пластини в гръбначния стълб

 Благотворителен базар в помощ на 23-годишния Станислав Чаушки се провежда в Благоевград. Инициативата е подкрепена от община Благоевград и местни фирми. Базарът е подреден пред местен мол. Всеки, който желае да помогне, може да закупи от предлаганите стоки или да остави пари в определените за целта кутии, уточняват от община Благоевград. Още в първия час в акцията се включиха десетки жители и гости на Благоевград, сред тях и малкият Валери, за чието оздравяване също бяха организирани благотворителни акции.

Предстои да бъде извършена операция на Станислав, по време на която ще бъдат поставени пластини в гръбначния стълб на момчето. Парите за операцията са събрани, но след това ще бъде необходима рехабилитация, а заплащането й не е по силите на семейството на Станислав. На партера в сградата на община Благоевград също е поставена дарителска кутия.

Станислав Чаушки пострада в нощта на 16 срещу 17 юни, когато бе жестоко пребит. Състоянието на момчето остава изключително тежко.

Всеки, който иска да помогне на младежа, може да го направи, като преведе пари по банкова сметка:
BG64FINV915010BG0GCNT
гр.Благоевград
Титуляр: Гергана Александрова