Отвлякоха сина на собственика на автокъща в София

Адриан Златков

 

25-годишният младеж е похитен до дома си в село Герман, колата му е намерена от баща му

 

Отвличане край София – синът на известен бизнесмен е бил похитен до дома си в село Герман. 25-годишният младеж е в неизвестност, а часове след първоначалната информация МВР потвърди, че работи и по версията отвличане.

В момента полицаите издирват Адриан, син на Тони Златков – собственик на една от най-големите автокъщи в София – “Софавто”.  Полицията търси младежа, след като в 10:30 часа вчера получили сигнал за изоставената му кола. Тя е намерена близо до дома им, с отворени врати, а в нея са оставени документи и телефон. Няма следи от насилие при огледа на колата.

Сигналът за престъплението е подаден от бащата. В сряда той тръгнал за работа около час след сина си. По пътя, в близост до вилата на семейството, видял колата на Адриан изоставена.

Автомобилът на отвлечения мъж

“Отвличане е една от версиите, по които работим във връзка с изчезналия в района на село Герман мъж. Факт е, че към момента лицето е издирвано и все още не сме го намерили. Няма следи от насилие, колата е паркирана, просто лицето липсва“, обясни зам.-директорът на СДВР ст. комисар Борислав Борисов.

Мястото бе обградено вчера от полиция. Първоначално от МВР  потвърдиха, че има тежко престъпление, но не съобщиха отвличане ли е.  Баща му твърдеше по-рано, че младият мъж не е похитен, предаде Нова тв. Имал връзка с него и всичко било наред. Само колата му била открадната. Информацията обаче е противоречива – пред “24 часа” Тони Златков казал: “Не ме питайте. Не знам дали синът ми е добре”. Самият Златков е казал, че няма врагове, не са получавали и заплахи.

Преди да изнесе официална информация цялото ръководство на МВР се бе събрало в сградата на СДВР, а по-късно даде и пресконференция.

Справка в Търговския регистър сочи, че Адриан Златков е управител и едноличен собственик в две дружества, които се занимават с компютърни услуги. Справка сочи, че младежът се води началник на външнотърговски отдел в “Софавто”. Също като баща си, той поддържа луксозен начин на живот и е почитател на скъпите коли.

Тони Златков е собственик на една от най-големите автокъщи – Софавто. Тя бе жертва на палежи на два пъти. Първият опит бе през 2012 г., а вторият – през април т. г. Тогава бе арестуван и заподозрян – скандалният разложки бизнесмен Никифор Кондев, пише Блиц. По време на разследването тогава стана ясно, че Кондев взел строителна техника на лизинг от собственика на “Софавто” Тони Златков. Първоначално Кондев е платил няколко от дължимите по договора вноски, но след това е преустановил плащанията. Златков е потърсил правата си по законов ред и е завел дело за обсебване, тъй като Кондов е отказал да върне предоставените му скъпоструващи изкопни машини.

Според разследващите Кондев е решил да му отмъсти като поръча да опожарят лимузините в “Софавто”, които възлизат на над 10 000 000 лева.

Тони Златков твърди, че се касаело за кражба на кола, но от младежа до този момент няма следа. Тони Златков отрича и да е имало каквито и да е заплахи срещу него или семейството му.