Friday, May 17, 2024
HomeСкоростиPeugeot показа новото е-3008

Peugeot показа новото е-3008

Компанията Peugeot представи изображение на екстериора на новия електрически кросоувър e-3008 малко преди официалната му премиера. Известно е, че новият продукт ще замени съществуващия 3008 и ще се базира на специално разработена платформа.

Шефът на марката Линда Джаксън наскоро потвърди, че e-3008 ще бъде първото Peugeot, разработено на новата STLA Medium платформа на компанията-майка Stellantis за изцяло електрически превозни средства.

Преди това Peugeot представи и интериорния дизайн i-Cockpit на модела от ново поколение . В кабината има удължен дисплей с диагонал 21 инча. Под него се вижда тъчпад, който замества бързите клавиши в стил пиано на настоящите модели на Peugeot.

Що се отнася до пробега, от Peugeot казват, че e-3008 ще може да изминава до 690 км с едно зареждане на батерията. Известно е, че платформата STLA Medium може да побере батерии с капацитет от 87 до 104 kWh.

Peugeot също потвърди, че новият e-3008 ще се предлага с три електрически задвижвания и със задвижване на всички колела. Очаква се конфигурацията с един двигател да съставлява по-голямата част от продажбите.

От компанията добавят, че дизайнът на бъдещия модел ще се базира на четири принципа: нови пропорции за по-голяма гъвкавост и свобода на стила на каросерията, нови перспективи за изцяло нов дизайнерски език, ново пространство за преосмисляне на интериора и в тази връзка нов поглед към модела, когато става въпрос за корпоративен дизайн./ fakti.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular