Sunday, May 19, 2024
HomeРегионПолицаи измъкнаха 92-год. Райна Гавадинова от самоковското село Рельово от лапите на...

Полицаи измъкнаха 92-год. Райна Гавадинова от самоковското село Рельово от лапите на „ало” измамници, вие сте моите ангели, проплака бабата

Измамникът закопчан при предаването на поисканите 5000 лв. в акция, ръководена от началника на РУ-Самоков Васил Попов

„Вие сте моите ангели хранители, подарихте ми живот”, заяви 92-годишната Райна Гавадинова от самоковското село Рельово, която беше спасена от лапите на телефонни измамници. Полицаи щракнаха белезниците на 30-годишен софиянец пред дома на бабата в момента на предаването на парите.

Жената е с прекаран инфаркт и изпаднала в шок, след като телефонни измамници й звънeли цял ден в четвъртък. Тормозът започнал от 13 ч. и продължил чак до 22 ч. Позвъняванията били на домашния й телефон. Престъпниците държали бабата непрекъснато на линия, за да няма възможност да звъни на близки хора. Мъж, представил се за доктор, съобщил, че дъщерята на баба Райна е получила тежка травма. Женски плач съпровождал обаждането. Това било част от телефонния етюд, при който неистово звучал плач и жалване за счупен крайник, уж на дъщеря й, пострадала при пътен инцидент. „Ало” измамниците искали да заблудят бабата, че парите са необходими за дъщеря й, кракът й спешно трябвало да бъде опериран, а за целта трябвало да се закупят „златни пирони”.

Баба Райна, стресирана от чутото, станала лесна плячка, емоциите взели връх над разума, тя започнала да разсъждава първосигнално – коментират нейни близки.

Измамницата успяла да представи събитието с пострадалата близка като въпрос „на живот и смърт”, който можел да бъде разрешен само и единствено с ПАРИ.

подробности в печатното издание в понеделник

RELATED ARTICLES

Most Popular