Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаУдостоиха кмета на Дупница Методи Чимев с приза „Ангел на благодарността“

Удостоиха кмета на Дупница Методи Чимев с приза „Ангел на благодарността“

Наградата
Сред отличените е и директорът на Бюрото по труда в Дупница Наташа Илиева.
Моменти от събитието

 

Отличието на Фондация “Искам бебе” е за помощта от общината за ин витро, градоначалникът: За 6 г. финансирахме 37 двойки, родиха се 27 деца, от които 5 двойки близначета

Сред отличените е и директорът на Бюрото по труда Наташа Илиева

Кметът на община Дупница инж. Методи Чимев бе удостоен днес с приза „Ангел на благодарността“, съобщиха от общинския пресцентър. Тази година церемонията, която се провежда от Фондация “Искам бебе”, бе под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, а наградите се връчват за особен принос към каузата на „Искам бебе“ – “За повече деца на България”. Награждаването бе в Народното събрание в присъствието на депутати, министри, кметове и областни управители. На самата церемония присъстваха и деца, които са родени след ин витро процедури и посрещаха гостите.
“Приемам наградата на Фондация „Искам бебе“ като знак за добре свършена работа. Истината е, че 6-а година община Дупница прави каквото е необходимо. От 37 финансирани двойки в общината са родени 27 деца, от които имаме 5 двойки близначета. Много, малко – помогнали сме. Ние си ги наричаме “Децата на Дупница”, защото всяко едно от тях носи частица от всички нас. Няма по-голяма радост за всеки един да дойде родител, да благодари и да видиш едно усмихнато дете. Неслучайно в кабинета ми съм сложил снимка с децата, подарена ми от самите родители. Да станеш родител, да чуеш “мамо” или “татко”, …какво по-хубаво от това има в живота. Това не се изчислява в пари, защото е безценно”, каза на церемонията в Народното събрание инж. Чимев.
С подпомагането на дупнишки двойки с репродуктивни проблеми е свързан и друг любопитен факт. При встъпването си в длъжност в края на 2011 година това е първият Правилник за подпомагане и финансиране, който предлага на ОбС-Дупница и впоследствие подписва.
Сред отличените с награди бе и директорът на Бюрото по труда в Дупница Наташа Илиева, която съвместно с фондацията пое много голяма кампания в цялата страна. Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов за изпълненото обещание и осигуряване на финансиране на 4 ин витро опита за нуждаещи се пациенти и финансиране замразяването на яйцеклетки на онкоболни жени. Всичко това поставя България на едно от челните места в Европа за грижа към семейства с репродуктивни проблеми.

Наградите си получиха още Йорданка Фандъкова – кмет на София, Бойко Пенков – зам.-министър на здравеопазването, д-р Мария Георгиева – директор на Центъра за асистирана репродукция,  Димитър Николов – кмет на Бургас, Иван Портних – кмет на Варна, Недялко Славов – областен управител на Смолян, Бойко Сачански – награда за най-голям дарител на фондацията за 2017-а, и други.

RELATED ARTICLES

Most Popular