Продават мезонет и два многостайни апартамента за общо 358 400 лв. на дъщерята на бизнесмена Валентин Парапунов – Силвия, в Петрич

Мезонетът

 

Три апетитни имота за стотици хиляди левове на Силвия и Ива Парапунови излязоха на пазара за публична продан в Петрич.

Многостайният апартамент за 97 600 лв.

Продава ги частен съдия-изпълнител Борис Велинов. Знае се, че Силвия Парапунова е дъщеря на бившия общински съветник в Петрич Валентин Парапунов. Името на Силвия Парапунова се свързваше с фирма „Си 5 трейд” ЕООД, където тя е била партньор известно време. Справка в Търговския регистър показва, че сега неин управител е Доста Божкова.

Валентин Парапунов

ЧСИ е обявил за продажба мезонет от 381 кв.м на улица „Дунав”, собственост на Силвия Валентинова Парапунова и на Ива Валентинова Парапунова. Жилището е на 2 нива и обявената цена за стартиране на търга е 158 400 лв. Имотът е ипотекиран за 226 000 евро.

Многостайният апартамент за 102 400 лв.

Многостаен апартамент в същата сграда, отново на името на Силвия Парапунова, е обявен за продажба за 97 600 лв. Той е с площ от 247 кв. м и е бил ипотекиран за сумата от 120 000 евро.

Със същата квадратура, но на цена от 102 400 лв. се продава и втори многостаен апартамент в сградата.

Валентин Парапунов освен като бивш общински съветник е познат в Петрич и като мощен бизнесмен. Той също не бе пожален от частен съдия-изпълнител. Името му се свързва с фирма „Силвия ком” и след като изнесе бизнеса си от Петрич в Сандански, имаше намерение да строи хотел в курортния град. Неговото име се свързваше и с бизнес инициатива за ваканционно селище в Рупите. Предприемачът е стартирал бизнеса си с търговия с метали, имал е интерес и в ресторантьорството.