Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионДупницаСътрудник на „Вяра” спипа измамнички да продават картички за лечение на болни...

Сътрудник на „Вяра” спипа измамнички да продават картички за лечение на болни деца, като видяха фотоапарата, мнимите доброволки ромки духнаха начаса

 

Роми измамници нападнаха Дупница след публикация в медиите, че вода от мястото, където бе намерена чудотворната неръкотворна икона на Пресвета Богородица върши лечителски чудеса. Представяйки се от фондация „Жива вода”, две жени от ромски произход продаваха картички за по 2 лв. при светофарите до ГУМ в Дупница и събираха парични дарения за уж тежко болни деца. При покана на репортер на „Вяра” вестникът да помогне за тези деца, като публикува техни документи и снимки с обръщение към читателите да направят дарения, двете ромки побягнаха начаса и по този начин втрещиха току-що дарили едри банкноти бизнес дами от Дупница.

От фондация „Природните чудеса на България” – Дупница, която се грижи за природния феномен – чудотворна скална икона на Богородица, предупредиха гражданите да не бъдат лековерни. „Бях приятно изненадана от новината на празника Голяма Богородица, че вода, взета от престола на дупнишката скална икона, и малки иконки с Богородица вършат лечителски чудеса. Стотици бързи пратки в цялата страна и в чужбина с вода от престола на иконата, както и малки иконки правят добро и помагат. Иконата на Богородица от река Бистрица се смята от руски вярващи за животворен източник, защото е намерена в бистрата вода на река Бистрица”, заяви туристическият гид Дени Милева.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

Comments are closed.

Most Popular