Сътрудник на „Вяра” спипа измамнички да продават картички за лечение на болни деца, като видяха фотоапарата, мнимите доброволки ромки духнаха начаса

Двете ромки, мамещи с фондация „Жива вода” дупничани, побягнаха

 

Роми измамници нападнаха Дупница след публикация в медиите, че вода от мястото, където бе намерена чудотворната неръкотворна икона на Пресвета Богородица върши лечителски чудеса. Представяйки се от фондация „Жива вода”, две жени от ромски произход продаваха картички за по 2 лв. при светофарите до ГУМ в Дупница и събираха парични дарения за уж тежко болни деца. При покана на репортер на „Вяра” вестникът да помогне за тези деца, като публикува техни документи и снимки с обръщение към читателите да направят дарения, двете ромки побягнаха начаса и по този начин втрещиха току-що дарили едри банкноти бизнес дами от Дупница.

От фондация „Природните чудеса на България” – Дупница, която се грижи за природния феномен – чудотворна скална икона на Богородица, предупредиха гражданите да не бъдат лековерни. „Бях приятно изненадана от новината на празника Голяма Богородица, че вода, взета от престола на дупнишката скална икона, и малки иконки с Богородица вършат лечителски чудеса. Стотици бързи пратки в цялата страна и в чужбина с вода от престола на иконата, както и малки иконки правят добро и помагат. Иконата на Богородица от река Бистрица се смята от руски вярващи за животворен източник, защото е намерена в бистрата вода на река Бистрица”, заяви туристическият гид Дени Милева.