Saturday, July 27, 2024
HomeСпорт „Рилски спортист” удари „Спартак” с 94:86 край Панорамата и се върна на...

 „Рилски спортист” удари „Спартак” с 94:86 край Панорамата и се върна на върха в НБЛ

Младокът Мирослав Васов изненада приятно с 15 точки, Джетър над всички

 

„Рилски спортист” бързо забрави неочакваното поражение от „Академик” (Пд) и си върна самочувствието с успех над „Спартак” (Пл) – 94:86. По този начин воденият от Людмил Хаджисотиров състав отново се изкачи на върха в Националната баскетболна лига с актив от 34 точки, с 1 повече от следващите го по петите отбори на „Балкан” и „Левски Лукойл”. Вчера вечерта ботевградчани се изправиха срещу пловдивския „Академик” в дербито на 22-рия кръг на елита.

Край Панорамата развръзката на срещата се реши след почивката, когато самоковци взеха третата четвърт с убедителното 29:18. Няколко успешни залпа отдалеч все пак позволиха на съперника им да запише по-почетна загуба.

Отлични изяви в хода на двубоя имаше американецът Шелдън Джетър, записал на сметката си 20 точки, 7 борби и 6 асистенции. Двуцифрен актив оформиха и съотборниците му Еван Раванел (18) и Димитър Маринчешки (15), а приятната изненада в лагера на „скиорите” бе играта на капитана на дублиращия тим Мирослав Васов. Младокът изненадващо започна като титуляр, отплащайки се за доверието към него с 15 пункта и 4 овладени топки за 28 минути игра на паркета в зала „Балканстрой”.

В редиците на плевенчани над всички пък бе бившият състезател на „Рилецо” Константин Коев. Гигантът избухна с фантастичен дабъл-дабъл от 31 т. и 10 борби за радост на 350-те зрители по трибуните.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular