С напълно ремонтирана сграда за 200 000 лв. СУ “Христо Ботев” откри учебната година в Сапарева баня, общината подари ранички на първокласниците

С водосвет отец Димитър благослови учители и ученици и прочете молитва за успех

 

Първият учебен ден в СУ “Христо Ботев“ в Сапарева баня стартира с българския химн и изнасяне на знамето. Директорката на школото Емилия Гелева отбеляза, че учениците започват новата учебна година в ремонтирана сграда, освежени стаи, салони, подобрена е материалната база на училището. За ремонти са усвоени 200 хил. лв. Целият персонал на училището присъства на церемонията. В СУ “Христо Ботев“ се учат и възпитават 422-ма ученици, първокласниците са 37. Гости на тържеството бяха зам.-кметът на община Сапарева баня Славчо Коларски и председателят на ОбС Иван Куьов.

Отслужен бе и водосвет от отец Димитър, който благослови и прочете молитва за успех, поръси всички присъстващи със светена вода и пожела здраве, благоденствие и успех през новата учебна година.

Същевременно община Сапарева баня освежи всички пешеходни пътеки около училището и подари на първокласниците ранички и химикали.