Thursday, May 2, 2024
HomeНовиниСвятСъдия позволи на Тръмп да строи стена по границата с Мексико

Съдия позволи на Тръмп да строи стена по границата с Мексико

Президентът на САЩ Доналд Тръмп спечели разрешението на съдия да построи стена на границата с Мексико, съобщава АП. Окръжният съдия Гонсало Куриел отхвърли аргументите на щата Калифорния и правозащитни организации, че администрацията превишава правомощията си чрез нарушаване на закони, според които се изискват проучвания на околната среда и други, преди да започне строителството на стена по границата.

“Голяма съдебна победа днес”, написа Тръмп в “Туитър” в отговор на решението на съда. Той не спомена свои предишни коментари за мексиканското потекло на съдията.

Въпреки че Тръмп победи в съда, Конгресът все още трябва да одобри финансиране за стената. Искането на президента Тръмп Мексико да плати за стената към момента няма да се изпълни.

Този месец Сенатът отхвърли молба за 18 милиарда долара, които да са част от пакет, включващ рязко орязване на легалната имиграция и разрешение млади имигранти да останат в страната, след като те временно бяха защитени от депортация с програма от управлението на Барак Обама, наричана DACA. Правозащитни организации обявиха, че ще обжалват решението на съдията.

Ако Тръмп намери пари, строителството на стената може да продължи. В град Калексико в Калифорния започна строителството на 9,1-метрово препятствие.

Снимка

Доналд Тръмп спечели разрешението да строи стена на границата с Мексико.

RELATED ARTICLES

Most Popular