Семейството на посечения по ръката Борислав Лазаров от Сандански завежда дело срещу Яне Яне, 18-годишнитя младеж: Яне ме сряза с ножа, пита ме дали иска да ме заколя и да ме погребе

 

 

Общинският съветник: Не съм го докосвал! Сутринта пил бира, после пил уиски. Сам се нарича Боби Бирата! Предупредих го да стои далеч от косачката, сам се поряза

18-годишният Борислав Лазаров от Сандански, който твърди, че е бил нападнат от общинския съветник Яне Янев, вече се лекува у дома след като беше освободен от хирургично отделение на местната болница. Инцидентът с него е станал в имот, собственост на Янев. Прорезната рана на ръката му е около 4 см дълга и е на дълбочина около 0.5 см според медицинското свидетелство. Инцидентът е станал в землището на с. Цалим. Ето какво разказа Борислав Лазаров: „Яне Янев размаха джобно ножче, след като му казах, че трябва да ми плати надницата за свършена работа и отказах да кося ливадите му на следващия ден заради лични ангажименти. Насила ме извади от голфа, разкъса ми фланелката и размаха срещу мен джобно ножче към областта на сърцето. Иван, шофьорът, ме хвана за ръцете и краката и ме изкара от колата. Яне Янев викаше и псуваше. Сряза ме с ножа. Попита ме дали иска да ме заколя и да ме погребе. Инстинктивно вдигнах ръка и острието попадна в областта на лявата ръка над лакътя. Колегите ми, наети на работа от Янев, станаха свидетели”. Раната е дълбока до кокала, имам 5-6 шева”.
Яне Янев отрича обвиненията. “Не съм го докосвал. Моята сила е в словото. Момчето е било пияно и е пострадало от косачката”. Семейството е извадило медицинско и ще заведе дело срещу Янев. По думите им в последните месеци срещу политика са подавани и други жалби за саморазправа.

„Вижте, цялата случка е много проста. Това момче Боби беше пияно. По това време на годината събирам хора, които да помагат в прибирането на сеното. И сега събрах хора и Боби бе сред тях. В края на работния ден събираме косачките в една кола, за да ги приберем. Сложихме ги в един автомобил и той искаше да се качва вътре, за да го свалим. Казах му, че не може, защото е опасно. Ножовете се свалят от бечееса, за да се точат за следващия ден, и е опасно. Казаха му 4-5 пъти да не се качва. Сутринта пил бира, после пил уиски. Сам се нарича Боби бирата. Той започна да ръкомаха, че няма проблем, че е Боби бирата и още толкова може да изпие и такава неща. И докато ръкомаха, си поряза лявата ръка. Казах на Боян, в чиято кола бяха натоварени косачките, да се качва и да го закара в болница. После някой явно го е подучил, защото сутринта ми казаха, че вуйчо му се е обадил на един мой приятел, за да ми каже, че ако не им дам 5000 лева, ще го разкажат на медиите. Това е цялата история. В полицията знаят и бяха във фермата. Нямам какво да кажа друго“, разказа Яне Янев за случката.  Яне Янев има потомствена ферма в Санданското село Малък Цалим, наследена от дядо му и баща му.  В нея преди време той отглеждаше крави, телета, овце, кози и няколко кончета.

Гледайте видео тук

https://www.vbox7.com/play:2b133bddc2