Съветниците от Самоков приеха отчета за работата си, Васил Зашкев: Сами си отчитаме дейност, липсва стратегия за развитието на общината

Силвия Стойчева

 

Съветниците от Самоков си приеха отчета за полугодието по време на последната ОбС сесия. Председателят на Общинския съвет Силвия Стойчева не докладва отчета за работата на съветниците по време на сесията. „Явно не намери за необходимо хората от Самоков да чуят и да видят какви решения са взели местните овластени в периода юли 2017 г. – януари 2018 г. или пък смята, че вече никой не се интересува какво правят народните избраници, тъй като положението не се променя”,  коментираха различни версии самоковци.

Васил Зашкев

Тя заяви само, че отчетът е минал през постоянните комисии на Общинския съвет и всички председатели на комисии са го приели. „Така се прави по стар модел в Самоков и по формулата „Рапорт даден, рапорт – приет“, коментираха самоковци, които бяха в залата по време на сесията, за да чуят ще има ли дебати по отчетената дейност на овластените.

Единствен реагира на висок глас съветникът от Реформаторския блок Васил Зашкев. „Сами си отчитаме дейност. Има ли поне едно предложение на един общински съветник да е прието? Липсва стратегия за развитието на общината. Но харата виждат всичко, те ще дадат оценка за нашата дейност“ – бе част от изказването на Васил Зашкев.