Съветниците в Сандански вдигнаха наема от 1 на 20 лв. на сдружение „ОФК „Вихрен” за градския стадион, кметът Кирил Котев: Уведомили сме и спортния министър

 

Сдружение „ОФК „Вихрен” с президент Георги Манолев ще стопанисва градския стадион в Сандански срещу 20 лв., а спортната база във Вълково за 2 лв. Това решиха съветниците на извънредно заседание на 5 септември. Точката бе под номер едно в дневния ред. Първоначално ОбС реши наемът да е в размер на 1 лв., но решението им бе върнато от областния управител Бисер Михайлов. На извънредната сесия се събраха 24-ма съветници. Решението за спортните бази бе подкрепено от 17 местни парламентаристи, като от групата на РЗС са заявили, че няма да участват в дискусии на тази тема. Яне Янев прогнозирал, че решението отново ще бъде върнато от губернатора. По думите на Живко Иванов не са изяснени параметри от сорта кой ще поема разходите за ремонт и т.н. Кметът Кирил Котев уточни, че въпреки че не се касае за продажба, а за отдаване под наем – по казуса е изпратил писмо до спортния министър Красен Кралев и се чака отговор. Решението бе прието с допълнителните предложения, направени от Явор Аргиров – лекоатлетическата писта да се използва безвъзмездно от санданчани и гости на града. Предложението му засяга и терени, на които да се изгради игрище за тласкане на гюле и за висок скок.

Останалите точки в дневния ред на сесията също бяха приети. Маломерна паралелка от 21 ученици ще има в Спортното училище, като дофинансирането е от 10 000 лв. Ще се дофинансират и детските градини, в които също има малко деца.

Бе одобрено и разкриването на социална услуга „Център за социална рехабилитация и интеграция“, който ще се помещава в Климатичното училище.