Friday, May 17, 2024
HomeНовиниСвятСергей Лавров: Време е да отговорим на британците

Сергей Лавров: Време е да отговорим на британците

 

Разкрита е най-крупната манипулация на общественото мнение

 

Великобритания прекали, настана време да отговорим. Такава позиция изрази руският външен министър Сергей Лавров, пише руското издание Правда.ru.

По думите на дипломата Великобритания не може да избяга от отговори на въпросите, които възникват във връзка с отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал. Според него аналогични въпроси задават и сериозни експерти и правителствени ръководители от други държави.

„Да се избяга от отговори на тези въпроси, мисля, че вече не се получава, защото те са доста очевидни и също така е очевидно, че Великобритания се увлече“, добавя Сергей Лавров.

Говорителката на дипломатическото ведомство Мария Захарова определи като „провал за Тереза Мей“ представените материали по случая. Разкрита е най-крупната манипулация на световното обществено мнение, в която са замесени властите на Великобритания. Въз основа на шест картинки са взети решения за отговорност на държава в химическа атака, пише тя в социалните мрежи.

Отравянето на бившия агент и неговата 33-годишна дъщеря Юлия предизвика дипломатическа криза между Лондон и Москва. Британските служби са сигурни, че Русия стои зад покушението, докато от Кремъл отричат и обвиняват западните страни в провокация.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular