Синът на Гипса – Любомир Мавров: Нямам нищо общо със стрелбата в центъра на Дупница, брат ми Слави е произвел изстрели във въздуха със законно оръжие по време на купон 

Любомир Мавров

Братът на Любомир Мавров от Дупница – Слави е стрелял на кръстовището на ул. „Родопи“ и ул. „Св. Иван Рилски“ в града. Припомняме, призори на мястото са били произведени изстрели с огнестрелно оръжие, като сигналът за инцидента е подаден на тел. 112. Името на Любомир Мавров бе замесено в ситуацията като извършител, но той няма нищо общо със случая. Това заяви за „Вяра” синът на разстреляния Пламен Мавров – Гипса. „Нямам нищо общо, няма такова нещо, никъде не съм стрелял. Става въпрос за брат ми Слави, но не съм го виждал. Станало е по време на купон, стреляно е във въздуха, но не е имало скандал в заведение. Оръжието му е законно притежавано. Не знам какво точно оръжие има”, заяви Любомир Мавров.

Според официалното съобщение от полицията при последвалите процесуално-следствени действия от дома на Слави са иззети 2 ловни пушки, ловен автомат и боеприпаси, като също според полицията те за законно притежавани.

Районна прокуратура – Дупница също излезе с официално становище по случая, като оттам са образували досъдебно производство срещу Слави по обвинение в извършване на престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК за нарушаване на обществения ред. Според прокуратурата около 05:10 ч. на 23.09.2017 г. той е произвел поредица хаотични изстрели с автомат. Огнестрелното оръжие е негова собственост и е законно притежавано.