Уволниха шефа на училището в Слащен Недко Хаджиев след 20 г. на поста, учители питат: Вярно ли е, че е получавал заплатата на покойния зам.-директор М. Таракчиев?

Недко Хаджиев

Временно е назначен математикът Валери Шкодров, до рокадите се стигна след проверка на образователни експерти

Дългогодишният директор на училището в сатовчанското село Слащен Недко Хаджиев е уволнен. Учебното заведение е с нов директор от вчера. Това е Валери Шкодров. Той е математик и ще изпълнява длъжността временно до провеждане на конкурс, съобщиха от Регионалното управление на образованието (РУО). До уволнението на Хаджиев се стигнало след проверка на експерти от МОН. Проверките в училището в Слащен продължават и сега. Те започнали през месец юли. Проверяващите тогава заварили училището празно и заключено, всички учители били пуснати в отпуск, включително и самият директор Хаджиев, казаха източници от РУО. Проверяват се информациите дали това е станало без предишният директор да е издал надлежни заповеди според Кодекса на труда. Есперти казват, че според предварителния доклад на работа в учлището били назначени роднини на Хаджиев, но това предстои да се изясни при официалното оповестяване на резултатите от проверката.

„Вярно ли е, че директорът Недко Хаджиев вече трета година е получавал заплатата на починалия си заместник Младен Таракчиев? След смъртта на Таракчиев в колектива по настояване на Хаджиев беше взето решение в знак на уважение да не бъде назначаван нов заместник-директор. Скоро след като започнахме да се питаме дали наистина е получавал неговото възнаграждение, на поста зам.-директор бе назначена учителката Галя Дервишева. РУО да провери дали това наистина е така”, настояват пред РУО от колектива на училището.

Всички слухове и сигнали, свързани с управлението на училището в сатовчанското село Слащен, са подложени на щателни проверки, уверяват проверяващите от МОН. Родители се надяват конкурсът за директор да бъде спечелен от достоен кандидат.

Иначе Недко Хаджиев бе директор на СУ „Св. Климент Охридски“ в Слащен близо 20 години.