Thursday, May 2, 2024
HomeРегионГоце ДелчевСофиянци возят 1731 т боклук от 7 села в Гоцеделчевско за 477 500...

Софиянци возят 1731 т боклук от 7 села в Гоцеделчевско за 477 500 лв. на година, кметът Москов ги задължи да си чистят камионите

 

 

Софийската „Астон сервиз ООД” на Георги Харачерев ще се грижи за чистотата на седем села в община Гоце Делчев срещу  477 500,40 лв. с ДДС за година. Фирмата спечи обществената поръчка, обявена от общината, и вече има подписан договор, с който се ангажира да извозва битовите отпадъци в селата Борово, Баничан, Господинци, Буково, Лъжница, Корница и Брезница. Според разчетите на община Гоце Делчев за една година от седемте села трябва да се натрупа и извози общо 1731 тона отпадък.

Освен това фирмата трябва да закупи 2242 еднофамилни кофи за боклук от 120 л. Харчът ще излезе общо 115 687,20 лв. с ДДС, което прави по 43 лв. без ДДС за всеки съд. Предвижда се още и закупуването на чували, с които ще се събират отпадъците на общо 433.

Според изискванията в обществената поръчка до участие в надпреварата са допуснати само фирми, които разполагат с два сметосъбиращи автомобили с вариопреса или с ротопреса,  сметосъбиращ автомобил с вместимост минимум 16 куб. м за обслужване на съдове за отпадъци 120 л. с вариопреса или роторпреса и възможност за теглене на отпадъка. Всички сметосъбиращи автомобили трябва да са с европейски екологичен стандарт ЕВРО 4 или еквивалент, да бъдат снабдени с GPS система позволяваща онлайн наблюдение.

По регламент екипът на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов е заложил като условия всяко транспортно средство да е оборудвано най-малко с по една метла и лопата за почистване на отпадъците, които може да се разпилеят при почистване, събиране и извозване. Освен това фирмата е длъжна да поддържа всички транспортни средства чисти като се измиват най-малко веднъж седмично.

RELATED ARTICLES

Most Popular