Социалното предприятие за хартиени пликове в Банско се популяризира на джаз фестивала, кметът Икономов: Интегрират се младите хора с психо-физични затруднения

 

Социалното предприятие за производство на хартиени пликове към община Банско използва дните на провеждане на най-популярния летен музикален фестивал в България – Банско джаз фест, за да популяризира своята дейност с рекламна шатра.

Предприятието е създадено със средства от европейските фондове с основната цел да помага за повишаване качеството и заетостта на младите хора в неравностойно социално положение. В него за заети шест лица в неравностойно положение, потребители на защитените жилища в Банско.

„Създаването на трайни трудови навици и умения, развитието на мотивацията им за постигане на конкретни цели чрез трудовотерапевтична дейност са сред основните ни задачи за интеграцията на младите хора с психо-физични и интелектуални затруднения”, коментира инициативата кметът Георги Икономов.

„Социалното предприятие се стреми да популяризира дейността си, да демонстрира една ефективна трудовотерапевтична дейност, която освен това има реална реализация на пазара и произвежда екологичните хартиени пликове. Произвеждат се голям асортимент от хартиени пликове, подходящи за заведенията за бързо хранене, хранителните магазини, аптеки, хотели, и то на конкурентни цени”, допълни още той.