Срам! Обраха танцьорите на „Граовска младост” на благотворителен концерт за болната Йоана в Перник, липсват им 700 лв., телефони, документи…

Ансамбъл „Граовска младост”

Танцьорите от авсамбъл „Граовска младост” при Двореца на културата в Перник са били нагло обрани от неизвестни засега лица малко преди да излязат и да участват в благотворителния концерт в помощ на малката Йоана от Батановци.

„Нормално преди концерта отидохме в зала „Борис Гюдеров”, за да направим последна репетиция. Бяха ни дадени две съблекални, облякохме се и отидохме да играем. Дрехите и личните ни вещи останаха в съблекалните. Изненадата дойде буквално минути след това – изчезнаха ни мобилни телефони, лични документи и вещи. На една от дамите в групата изчезнаха близо 700 лева, които имала в багажа си”, споделили пострадали. Според тях повече време е шарено в женската съблрекалня, в мъжката поразиите са по-малко.

Йоана Александрова Валериева

Обраните танцьори потвърдили, че пристигналата на място полиция е поела случая и се надяват наглеците да бъдат пипнати. Според изпълнителите обаче престъплението е било предварително планирано. «Най-грозното в този случай е, че наглеците обраха изпълнители, които се включиха в благородната кампания, обединила хората от Пернишко, решени да помогнат на малката Йоана Валериева», коментират перничани. Момиченцето е с диагноза коституционална апластична анемия. Медикаментозно заболяването не се повлиява, което води до спешна трансплантация на костен мозък в чужбина. Сумите за лечение са непосилни за семейството. Вече е открита дарителска сметка на Йоана Александрова Валериева. Сметката е в Първа инвестиционна банка:

IBAN: BG89FINV91501317131551

BIC: FINVBGSF

Едни от най-големите звезди на България подкрепиха малката Йоли с благотворителен концерт „Заедно за Йоли”, който се състоя на 10 март в пернишката зала „Борис Гюдеров“. Децата от Батановци също помагат на Йонка. Те събраха играчки и обявиха, че ги даряват за набиране на средства. Кукли, мечета, зайчета и какви ли още не любими на малчуганите играчки бяха подредени на специален щанд в залата и в рамките на събитието всеки можеше да си купи някоя от тях, помагайки така за набирането на допълнителни средства, с които Йоли ще получи шанс за живот.

На благотворителен търг бе обявена и икона на свети Игнатий, изработена от дърво от Ивайло Иванов. Пернишката млада дизайнерка на дрехи Мелинда Сайдия също застана зад каузата и продава благотворително тениски с уникални щампи.