Стотици посрещнаха с „Българи, юнаци“ златното момче на Дупница Александър Джорджев, поднесоха хляб и мед на националите и треньора Христо Михалчев

Славчо Павлов, Александър Джорджев и Христо Михалчев минути след пристигането

 

Целта ни е Олимпиадата, много трудно, но не и непостижимо, мисля, че двамата дупничани може да се класират, заяви Михалчев

 

Стотици роднини, приятели и съотборници посрещнаха със скандирания “Българи, юнаци” националния отбор по таекуондо-WTF, който се прибра от Световното първенство в Египет предната вечер.

Опънати знамена и цветя за шампиона

Почти целият отбор на СК „Гладиатор” бе на автогарата в София, за да аплодира Александър Джорджев, който стана шампион в категория до 57 килограма, въпреки контузията и счупената ръка. Сред посрещачите бе и председателят на Спортната комисия към ОбС Славчо Павлов.

По стар обичай състезателите и щабът бяха посрещнати от момичета с народни носии и питка с мед, като безспорно звездата на вечерта бе дупнишкото златно момче Александър Джорджев, който стана шампион на планетата по феноменален начин. Състезателят на “Гладиатор” с треньор Христо Михалчев счупи ръка още в първия кръг на турнира, но с невероятен характер и мъжество се пребори в следващите срещи. Успехът е още по-значим, защото досега в историята на този спорт България никога не бе имала световен шампион.

Посрещнаха националите с хляб и мед.

С гипсирана ръка, Джорджев бе търсен за фотоси и нямаше човек, който да не се фотографира с първия световен български шампион в този спорт.

“Целта ни е Олимпиадата. Много трудно, но не и непостижимо, защото Джорджев е в младежка възраст. Но защо не… Видяхте, че няма непостижими неща. А и аз мисля, че двамата дупничани може да се класират”, лаконично коментира Христо Михалчев.

Иво Ников, Александър Джорджев и Христо Михалчев

Освен тях двамата на световното първенство бе и още един представител на дупнишкия клуб – Зара Увакова, която игра много добре, но жребият й отреди изключително силен съперник и не успя да стигне до полуфиналите.

Джорджев заедно със своя треньор Михалчев и част от делегацията ще гостуват днес в Министерството на спорта по покана на министър Красен Кралев. Преди това от 13 часа ще има брифинг за медиите, след което ще бъдат наградени от спортния ни министър за феноменалния успех.

Община Дупница бе представена от председателя на спортната комисия към ОбС Славчо Павлов, който поднесе дарове от свое и името на общината. Следващата седмица дупнишките представители ще гостуват на кмета на града инж. Методи Чимев, който по установена традиция ще ги награди за успехите.