Friday, May 17, 2024
HomeРегионКюстендилСтоян от Кюстендил влиза за 2 г. в затвора след гурбет в...

Стоян от Кюстендил влиза за 2 г. в затвора след гурбет в Чехия, откриха марихуана за 478 лв. във вилата му

 

Стоян Александров от кюстендилското село Раждавица отива в затвора за две години, след като във вилата му откриха марихуана. Съдиите наложиха и парична глоба от 2000 лева. Кюстендилецът е осъждан, с основно образование, неженен, работи в Чехия като машинен оператор. Той се призна за виновен и така намали минималната си присъда от пет години. По време на лятната си отпуска миналата година, дошъл си за кратко, ченгетата откриха над гардероб в спално помещение на втория етаж в найлонов плик наркотично вещество марихуана с нетно тегло 75.96 г и в дървена кутийка във всекидневната в найлонов плик същото наркотично вещество с нетно тегло 3.74 г, всичко на обща стойност 478.20 лв. – престъпление по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1 от НК. Така според обвинението гастарбайтерът в нарушение на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите е държал високорискови наркотични вещества – марихуана, както следва:

Веществените  доказателства по делото, на основание член 53 ал.2 от НК – бял запечатан плик, съдържащ опаковки от наркотично вещество към химична експертиза №358 /02.09.2016 на НТЛ при ОДМВР, се отнемат в полза на държавата и бъдат унищожени по съответния ред.

Направените по делото разноски за експертиза в досъдебното производство в размер на 81.60 лв. Стоян ще заплати по сметка на ОД на МВР – Кюстендил.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в законна сила присъда.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular